Het spel Rummy is een populair familiespel dat al erg lang wordt gespeeld. Het is in de jaren dertig bedacht in Israël. In het jaar 1983 is Rummy zelfs uitgeroepen tot ‘spel van het jaar’. Rummy is een unieke combinatie van zowel tactisch denken als geluk hebben tijdens het spel. Van oorsprong werd Rummy gespeeld als kaartspel, waarbij gebruik werd gemaakt van twee kaartspellen. Uiteindelijk zijn deze kaarten vervangen door de bekende Rummy stenen. De rummy stenen zijn er in vier kleuren: rood, geel, blauw en zwart. Bij Schaakspel kun je terecht voor de mooiste Rummy games.

Wat is het doel van een Rummy game?

Rummy is een zeer toegankelijk spel, waardoor het een echt familiespel is. Wanneer je Rummy speelt is het de bedoeling dat spelers zoveel mogelijk steentjes per beurt op tafel legt. Wanneer jij als eerste al jouw stenen op tafel hebt gelegd ben jij de winnaar. Dit kun je doen met stenen op tafel en met de stenen die jij voor je hebt.

Hoe wordt Rummy gespeeld?

Het spel start met alle stenen op tafel met de nummers naar beneden. Elke speler aan tafel mag nu 14 Rummy stenen pakken en deze op de daarvoor bestemde rekje leggen. De speler die begint moet minimaal dertig punten aan stenen op tafel leggen. Wanneer de speler dit niet kan, moet hij of zij een steen uit de pot pakken. Je moet de stenen in nummervolgorde op tafel kunnen leggen, bijvoorbeeld: 7,8 en 9. Deze hoeven niet in dezelfde kleur te zijn. Ook mag je gelijke getallen aan elkaar leggen, bijvoorbeeld: 5,5 en 5. Wanneer je een joker in handen hebt mag jij zelf bepalen voor welk nummer deze telt.

Na de eerste beurt, wanneer je minimaal 30 punten neer moet leggen, geldt er geen minimum meer wat je op tafel moet leggen. Je kunt hierna dus ook 1 steen plaatsen achter een bestaand rijtje.

Het spel is afgelopen wanneer er een speler aan tafel al zijn of haar Rummy stenen op tafel heeft weten te leggen. Nu tellen alle overige spelers de waarde van de stenen van zichzelf bij elkaar op. Degene met de hoogste score heeft verloren.

Rummy online spelen

Rummy is een zeer bekend en toegankelijk spel. Zo bekend dat je een Rummy game tegenwoordig zelfs online kunt spelen. Doordat het een eenvoudig spel is, is het steeds populairder geworden en daarom nu ook online te spelen. Naast het spelen van het spel kun je dan chatten met de overige spelers.

Rummy games online kopen

Op Schaakspel.nl kun je de mooiste Rummy games kopen van houten Rummy spellen tot de meest prachtige handgemaakte Rummy borden. Ook hebben we verschillende uitvoeringen. Denk aan een luxe VIP set, een reisset of andere mooie uitvoeringen zoals een mosaic Rummy set. Ontdek nu onze Rummy games of neem een kijkje bij onze andere games zoals Backgammon of Schaken.

...Lees meer
Filters Filters
Pagina 1 van 1